Revolut er en digital bank app, som blev startet i 2015. De har positioneret sig, som et alternativ til de normale banker, og er specielt til dig, hvis du rejser meget og har en global livsstil. Deres mål er at give fleksibilitet og styring til deres brugere – bl.a. igennem deres overskuelige app.

De startede ud som et rejsekreditkort, som tilbød billige internationale transaktioner uden vekselgebyr (Du har sikkert oplevet hvor dyrt det kan blive i gebyrer). Det er bl.a. derfor jeg brugt Revolut siden slutningen af 2018, når jeg har rejst, men det kommer jeg mere ind på senere. Sidenhen har de spækket appen med features, hvor jeg f.eks. har testet deres investerings-feature og har købt lidt i amerikanske aktier og kryptovaluta – så ved du hvad du går ind til.

Som en lille teaser, får du lige et resume over hvad de kan tilbyde i gratis versionen:

 • Overføre 40.000 i måneden internationalt, til interbank rates uden valutatillæg (Det koster dog at bruge SWIFT).
 • Du kan bruge penge udenlandsk i 30 valutaer til interbank rates uden valutatillæg.
 • Gratis bankkonto.
 • Et gratis fysisk Revolut Mastercard, som virker i over 130 lande – den konverterer endda automatisk dine penge til lokal valuta.
 • Gratis virtuelt Revolut Mastercard.
 • 3 månedlige kurtagefri aktiehandler (Der er kun amerikanske aktier indtil videre)
 • Veksling af kryptovaluta, bl.a. Bitcoin, Litecoin, Ethereum mf.
 • Hæv op til 1500 DKK gratis fra hæveautomater i måneden – derefter 2%.
 • Køber du deres premium kort, får en masse fordele, som f.eks. rejseforsikring.

Vil du bedre sammenligne de betalte versioner med den gratis, har jeg lavet en tabel længere nede.

Men har Revolut egentlig nogle ulemper? Den store ulempe er, at hvis du har gratis versionen, skal du ikke regne med den bedste kundesupport. Det har dog ikke været nødvendigt for mig endnu.

Jeg går igennem Revolut, på en let forståelig måde – hvis du ikke kan vente med at læse om en af funktionerne, kan du hoppe rundt med indholdsfortegnelsen herunder. Lad os springe ud i det.

Hvad er Revolut?

Revolut er en fintech virksomhed fra Storbritannien og er startet i 2015. Revolut er mest et supplement til din nuværende bank – så vent lidt med at lukke din bankkonto. De er unikke ved udelukkende at være en mobilbank (De har derfor en rigtig god app oplevelse), billig valutaudveksling internationalt også får du et gratis Mastercard tilknyttet.

Netop de lave omkostninger ved at handle internationalt + det gratis mastercard gør Revolut til den perfekte følgesvend, når du skal til sydens sol.

Revolut Mastercard
Mit Revolut Mastercard

Den tætte integration med den tilhørende app gør bare livet lettere og skaber mere tryghed. Med et tryk i appen, kan du låse eller åbne muligheden for at betale med dit Mastercard. Når jeg rejser har jeg altid mit kort låst, og når jeg endelig svinger guldkortet, låser jeg op for den. Det giver mig tryghed, at hvis nogen skulle stjæle det, kan de ikke bruge kortet. Disse funktioner gælder også det virtuelle kort, du kan generere i appen – det kan f.eks. bruges hvis du handler på hjemmesider, som du ikke stoler 100% på.

Selvom vi i større grad svinger kortet på rejser, er det nogle gange nødvendigt med kontanter. Med dit mastercard kan du gratis hæve op til 1500 DKK i måneden (Med premium 3000 DKK).

Som nævnt tidligere oppe, får du mulighed for at overfører 40.000 internationalt i måneden, til interbank rates uden valutatillæg. De lave valutaomkostninger har mange udnyttet, når de skal overføre penge til deres Crowdlending konti, da dette ofte er udenlandske virksomheder.

Oversigt over hvad du får i de forskellige planer

For at gøre det lettere at overskue hvad du får i de forskellige planer, har jeg samlet de meste relevante ydelser tabellen herunder.

StandardPremiumMetal
Pris pr. måned0 kr.59,99 kr.109,99 kr.
Gratis IBAN kontoJAJAJA
Brug penge i 150 valutaer
uden valutatillæg
JAJAJA
Gratis Revolut debit kortJAJAJA
Månedlig gebyrfri
hævning i udlandet
1500 kr.3000 kr.6000 kr.
Gratis aktiehandler
i måneden
38Ubegrænset
Gratis valutavekling
i 30 fiat valutaer
40.000 pr. månedUbegrænsetUbegrænset
Forsinket fly- og bagage-forsikringNejJaJa
Udenlandsk sygeforsikringNejJaJa
Virtuelle engangskortNejJaJa
Lounge adgang i lufthavnNejJa med 1 venJa med 3 venner
Transaktioner på tværs af grænser1 pr. måned (Derefter 4 kr.)UbegrænsetUbegrænset
CashbackNejNej0,1% i EU og 1% udenfor
Tabel for de forskellige planer.

Hvilken plan skal jeg vælge?

Den primære grund til at betale for Revolut, er hvis du rejser meget, har mange transaktioner på tværs af grænser eller veksler en det valuta. Det bliver selvfølgelig en individuel beregning og de penge man betaler i valutaveksling kan opveje det månedlige abonnement. Hvis det kan, får du derudover en masse ekstra nice-to-have ydelser, som kan gøre dit liv lidt lettere – f.eks. adgang til lounge hvis du rejser.

Revolut til aktiehandel og investering

Jeg har de seneste måneder eksperimenteret lidt med Revolut til aktiehandel – mere specifikt til at handle enkelte amerikanske aktier. Det er jeg super tilfreds med. Er du en seriøs investor med mange handler i måneden, kan jeg hurtigt sige, at det nok ikke er noget for dig. Er du derimod normal hobbyinvestor, kan det være et godt supplement til din Nordnet Konto. Jeg har samlet de forskellige fordele og ulemper herunder:

Fordele

 • 3 kurtagefri handler i måneden (5 hvis du har premium) og gebyrfri valutaveksling.
 • Du kan handle dele af en aktie. Så har du ikke råd til en 1000 kr. aktie, kan du investere 100 kr. og få 10% af en aktie.
 • Det er super let at finde ud af appen og investere.

Ulemper

 • Med den gratis bruger, har du kun 3 kurtagefri handler i måneden, hvorefter det koster 9 kr. pr. handel.
 • Du skal selv indberette til Skat. Du kan dog generere en opgørelse fra Revolut appen, som trods alt gør det lettere.
 • Et depotgebyr på 0,01%. Tager man den gratis kurtage og i betragtning, er det ret billigt for den gennemsnitlige dansker. Har du store beholdninger, kan det være fordelagtigt at have den på Nordnet eller Saxo, hvor det er gratis at have en beholdning.
 • Det er kun investere i amerikanske aktier. Du kan altså ikke købe ETF’er eller aktier i virksomheder udenfor USA.

Efter jeg har brugt Revolut til aktiehandel i nogle måneder, vil jeg betragte det som et godt supplement til din normale investeringsplatform. Skal man billigt investere i en af de 500 største virksomheder i USA, er Revolut er godt bud. Jeg investerer dog stadig størstedelen i ETF’er løbende og internationale aktier, så flytte alt over kommer ikke til at ske – endnu.

Som tidligere nævnt, er jeg stor fan af udseendet på appen. Du kan let flytte penge fra normale konto, til din formuekonto, hvor du kan investere i aktier eller kryptovaluta – lille tilføjelse er, at priserne skifter i realtid. Du kan se hvordan ser på din formuekonto på billedet herunder.

Eksempel på hvordan en formueside kan se ud.

Hvad hvis Revolut går konkurs?

Revolut “holder” ikke dine aktier, men det gør deres leverandør, DriveWealth. De er medlem af Securities Investor Protection Corporation (SIPC), som dækker op til $500.000 af investeringer. Læs mere om SIPC og hvad de dækker her.

Revolut og kryptovaluta

Ligesom du let kan investere i aktier, gør Revolut det super let at købe kryptovaluta. Du handler fra den samme “formue konto”, og får dine kryptovaluta med det samme.

Nogle af mine favorit features er:

 • Køber eller sælger du, sker transaktionen med det samme – du får altså enten din kryptovaluta eller penge med det samme.
 • Du kan sætte auto-køb og -salg til, når kryptovalutaen når en bestemt pris.
 • Du kan købe: Bitcoin, Ethereum (Ether), Litecoin, Ripple, Bitcoin Cash og Stellar.

Revolut skriver, at kurtagen er baseret på priserne fra den børs, som gennemfører handlerne med kryptovaluta. Den ligger typisk på 1,5%. Handler du udelukkende kryptovaluta, kan du måske få det marginalt billigere andre steder.

Eftersom de stadig er billige, og jeg har andre investeringer derinde, bruger jeg Revolut.

Hvordan kommer jeg i gang?

 1. Download appen og opret dig
  Du kan downloade den igennem linket fra deres hjemmeside eller i app store.
 2. Opret en bruger
  Den eneste ting som tager lidt tid er oprettelse, da de skal bruge et billede af noget legitimation, så de ved det er den rigtige person de har med at gøre. Derefter er det super let at komme i gang.
 3. Indsæt penge
  Nu er du klar til at indsætte penge. På forsiden kan du trykke på indsæt penge. Hvis du ikke har tilføjet dit kreditkort i forvejen, skal det lige gøres først. Overfører du med dit kreditkort, sker overførslen med det samme. Du kan også lave en normal bankoverførsel – det tager dog 1-2 dage afhængig af banken.
Indsæt penge revolut

Er det sikkert at bruge Revolut?

Jeg har ingen bekymringer ved at bruge. Både ift. om Revolut som virksomhed er troværdighed og ikke går konkurs, men også de sikkerhedsindstillinger de har i appen.

Revolut som virksomhed fik allerede i 2018 deres europæiske banklicens. Det betyder at op til 100.000 Euro er dækket – ligesom i din normale bank. Derudover er de autoriseret af af Financial Conduct Authority.

I selve appen, har de en del sikkerhedsforanstaltninger, så andre ikke for adgang til din konto eller bruge dit kort. Det netop en af grundene til jeg elsker Revolut når jeg er ude af rejse – jeg er hvert lidt mere paranoid for at få stjålet penge på rejser. Du kan nemt låse (Eller oplåse) dit kort igennem appen, så det ikke kan bruges. Du kan også lave en begrænsning for forbrug på kortet.

Konklusion og vurdering af Revolut

Jeg har brugt Revolut når jeg har været ude at rejse og er super tilfreds – kan kun anbefale det her. Jeg er efterfølgende begyndt at supplere mine investeringer på Nordnet med Revolut, hvis jeg vil købe amerikanske aktier. Jeg har også haft lidt crowdlending investeringer, hvor Revolut har sparet mig for et betydeligt valutavekslings gebyr.

Revolut har mange forskellige styrker og grunde til at bruge det. De vigtigste grunde er efter min mening følgende:

 • Gratis valuta veksling op til 40.000 i måneden. Det er specielt brugt hos folk der rejser eller personer som investerer i Crowdlending.
 • Vil spare kurtage på handel af amerikanske aktier.
 • Tæt på at være det perfekte rejsekreditkort. Øger trygheden når man rejser, og samtidigt sparer man også penge.

Har du spørgsmål må du endelig kommentere – så skal jeg nok svare hurtigst muligt.